Η βιομηχανία αυτοκινήτων απαιτεί “συνεπείς” πολιτικές εκπομπών CO2

0 Comments

Η βιομηχανία αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει χτυπήσει στην κυβερνητική πολιτική για τους στόχους του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), προειδοποιώντας ότι μια “ατζέντα κατά του diesel” θέτει σε κίνδυνο τις πιθανότητες σκληρούς στόχους CO2 που είναι συναντήθηκαν μέχρι το 2021.
Η κλήση ακολουθεί τις ειδήσεις ότι το 2017 είδε την πρώτη αύξηση των μέσων εκπομπών CO2 που έχει καταγραφεί – μια εξέλιξη που αναφέρθηκε από την Auto Express προς το τέλος του περασμένου έτους.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Η κυβέρνηση χάνει την υπόθεση του High Court σχετικά με τα σχέδια ρύπανσης
Μια νέα αναφορά από την Εταιρεία Κατασκευαστών και Εμπόρων Μοτοσικλετιστών (SMMT) αναδεικνύει ότι οι μέσες εκπομπές CO2 νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 0,8 % το 2017 και σήμερα ανέρχονται στα 121g/km. Αυτό είναι παρά τις ετήσιες μειώσεις του 5,9 % που είναι απαραίτητες για τη βιομηχανία να επιτύχει τους στόχους CO2 που έχουν οριστεί για το 2021, οι οποίοι θα απαιτήσουν από τα νέα αυτοκίνητα να εκπέμπουν μόλις 95g/km του CO2 κατά μέσο όρο.
Το SMMT αναφέρει ότι η αύξηση του CO2 σχεδόν του μισού 2017 μπορεί να αποδοθεί στην μείωση του περασμένου έτους κατά 17,1 % στις πωλήσεις αυτοκινήτων ντίζελ, τα οποία συνήθως παράγουν λιγότερα CO2 από τους ομολόγους τους.
Ο οργανισμός κατηγορεί την πτώση της δημοτικότητας του Diesel στη “σύγχυση για την κυβερνητική πολιτική” και ζητά “συνέπεια από την κυβέρνηση σε μηνύματα στους καταναλωτές”. Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης ότι τα νέα αυτοκίνητα εκπέμπουν 12,6 τοις εκατό λιγότερο CO2 από τα μοντέλα που αντικαθιστούν και ένα τρίτο λιγότερο από τα αυτοκίνητα από το 2000.
Η κυβερνητική πολιτική για το ντίζελ έχει κυμαινθεί με την πάροδο των ετών. Πίσω όταν ο Gordon Brown ήταν καγκελάριος του υπουργείου Οικονομικών, οι αγοραστές ενθαρρύνθηκαν να αγοράσουν αυτοκίνητα ντίζελ με φορολογικά κίνητρα που συνδέονται με τις χαμηλές εκπομπές CO2.
Ωστόσο, τα γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι το 2017 και ο προϋπολογισμός του φθινοπώρου του Philip Hammond παρουσίασαν αύξηση των επιτοκίων για το πρώτο έτος για τα αυτοκίνητα ντίζελ, μαζί με την αύξηση του φόρου αυτοκινήτων για τα μοντέλα ντίζελ.
Ζητώντας μια πιο “συνεπή προσέγγιση των κινήτρων και του φόρου”, ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος της SMMT, δήλωσε: “Το όραμα της κυβέρνησης της βιομηχανίας για ένα μέλλον χαμηλής άνθρακα και επενδύει για να μας φτάσει εκεί – αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε διανυκτέρευση; Ούτε μπορούμε να το κάνουμε μόνο του.
“Η ατζέντα κατά του diesel έχει επαναφέρει την πρόοδο της κλιματικής αλλαγής, ενώ η ζήτηση ηλεκτρικού οχήματος παραμένει απογοητευτικά χαμηλές εν μέσω ανησυχιών των καταναλωτών γύρω από τη χρέωση της διαθεσιμότητας και της οικονομικής προσιτότητας. Για να επιταχυνθεί η ανανέωση του στόλου, οι αυτοκινητιστές πρέπει να έχουν την εμπιστοσύνη να επενδύσουν στα καθαρότερα αυτοκίνητα για τις ανάγκες τους – ωστόσο τροφοδοτούνται. ”

Τώρα διαβάστε για το δίκτυο φόρτισης EV που σχεδιάζεται από το Εθνικό Δίκτυο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *